Banja Ždrelo

/ / banja

Banja Ždrelo je jedna od najmladjih banja u Srbiji, nalazi se na oko 135 kilometara od Beograda i oko deset banja-zdrelokilometara od Petrovca na Mlavi na putu prema Žagubici na samom ulasku u Gornjačku klisuru. U blizini se nalaze poznati manastiri Gornjak, Reškovica i Ždrelo iznad kojih se uzdižu Homoljske planine. Predeo koji okruže banju je nastvarno lep, čista i mirna priroda i guste listopdane šume sa lepim vidicima.
U sklopu centra se nalazi Aqua park sa toboganima i wellness centar. Voda je oligomineralna na izvoru je 42 stepena, u bazenima za kupanje je izmadju 30 i 40 stepeni. Zbog povoljne temperature moguće je kupanje i zimi, koje je naročito interesantno i popularno, kada ste u vodi a oko vas pada sneg. Banja poseduje otvorene i zatvorene bazene za kupanje. Radno vreme bazena je od 10h do 22h. Tokom leta posebno vikendom se mogu očekivati velike gužve, zato je bolje ako se posećuje porodično tokom leta to ne bude vikend.
Pored bazenu tu je i hidromasaža, sauna, sobe za masažu.
Vodom se mogu lečiti hronična oboljena, zbog prisustva velike količine lekovitog vodoniksulfida.
Lekovita svojstva vode:

    • Bolesti lokomotornog aparata, razne vrste reumatizma, posledica povreda i trauma kostiju i zglobova, i tokom oporavka nakon hirurških intervencija na kostima i zglobovima.
    • Kožnih bolesti – Psorijaze, ekcema i sl.
    • Ginekološka oboljenja.
    • Može se i piti rashladjena za proble oko bubrega i mokraćnih kanala i lečenje kamena u bubregu.

Smeštaj Novapark je udaljen samo 4km od rekreativnog wellnes centra Banja Ždrelo.

TOP